Zápas KHL HAN-BUL

19.02.2010 00:00

Zápas začali Buldoci vlažněji oproti předchozím duelům, spíše se soustředili na obranu, a také jim chyběl Jiří Kuňák, který Buldokům zařídí vždy 1 a více branek. Hanáci se hře Buldoků velice rychle přizpůsobili, takže v první třetině měl každý tým max 2-3 slibnější šance, které ovšem pokryli brankáři obou týmů. Hráči se snažili kombinovat,ale hráči se dobře vraceli, takže akce končili 3m za modrou čárou pokusem o střelu a následné doražení,ale k dorážce se nedostali většinou přes obránce. První a jedinou branku dali Buldoci v čase 16:11 po důrazném backhandové doražení pod brankáře. Ovšem Hanáci po tom, co se překřížili útočníci na modré a okamžité střele srovnali v čase 19:10. Znovu obě mužstva si vypracovala jen minimum šancí a to pouze v přesilovkách. Nakonec rozhodla 3.třetina, kdy po excelentní střele kapitána Hanáků v přesilovce v čase 34:03, šikovně tečoval Zdráhal těsně před brankářem a vsítil vítěznou branku. Hanáci pak pojistili vítězství ještě 2 brankami, ale až v posledních 2 minutách zápasu, což je ovšem vyneslo na první místo KHL. Zápas skončil 4:1 po třetinách (0:0,1:1,3:0), zákroky brankařů (10-11-9 : 8-12-11), střely na bránu 35:31, vyloučení 5:2.

Ještě doplnění perličky ze zápasu: v 30.minutě zápasu šel do úniku Batěk (HAN), který dojížděl vyhozený puk, brankář Buldoků-Vlček dobře vyjel, pokryl puk a snažil se odehrát v prostoru před kruhy. Při rozehrávce ovšem trefil Baťka do nohou , který se řídil zprava na práznou bránu, kde byl jen osamocený obránce "zalezlý v bráně" místo brankáře. Brankář řešil zoufalou situaci tím, že Baťkovi hodil pod nohy hokejku, čímž se Batěk poroučel k zemi. Samozřejmě bylo nařízeno trestné střílení, které sám Batěk trestuhodně zahodil, kdy zvolil rychlost šneka při exekuci a v podstatě Vlček měl spoustu času vykrýt prostor brány,čímž odčinil svou hrubou chybu a Buldoci si odechli, protože by dostali branku "do šatny". Kdyby se nevrátil obránce Buldoků do brankoviště, tak by padl asi první technický gól KHL.

Jinak to byl velice slušný zápas bez zákeřných faulů, pouze pár faulů ze hry, u Hánáků opět trest za více hráčů v poli, čímž se z toho u nich stává již tradice.

K rozhodčím se většinou nevyjadřuji, aby se o nich nevedly zbytečné debaty, ale celou nadstavbovou část pískají z přehledem, samozřejmě sem tam se upísknou,ale to se stane i na OH ve Vancouveru. Proto si myslím zasluhují uznání, protože někdy musí vyslechnout nepřiměřené reakce, ovšem bez nich by to nebyl hokej a dobrý rozhodčí se nad nimi povznese a když to hráč přežene, tak udělí 10min a je klid.

Dále by bylo dobré, kdyby se sešli ještě před koncem soutěže vedoucí,ale všichni a pobrala se hlavně příští sezóna a počty týmů. Mám určitý nápad jak s příští sezónou, tak ještě k letošku, který tu za 8 let ještě nebyl a myslím že by to bylo skvělé zakončení letošní ligy, zatím to mám v hlavě,ale příští týden po domluvě s Karlem Holíkem vám ho představím,snad se ujme, protože by přešla debata v diskuzním foru jiným směrem, vím že sem ji vyvolal sám ,ale bylo to nutné se o tom zmínit, ale co z toho vyplynulo je zbytečné možná až přehnané.